Alte Kirsche Schnaps

€18,50 €12,50
* Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Oude Kersenschnaps - 0,5l en 0,2l - 41%

VAN GEURIGE BLOESEM TOT FRUITIGE SCHNAPS

  • Fruitig-heerlijke kersenschnaps uit het houten vat
  • Van sappige kersen uit beste locaties
  • Meerder maanden in houten vat gerijpt
  • Intens fruitige geur en smaak met lange afdronk

SCHNAPSGENOT VAN ZOETEN EN ZURE KERSEN

Helder rood, sappig-zoet met fijnzure tonen: Zo moeten de zoete en zure kersen zijn, zodat we ze in de distilleerderij tot een onvergelijkbare delicatesse kunnen verwerken – de Oude Kersen Schnaps.

HAND UITGEZOCHTE FRUIT

Kersen behoren tot de meest populaire fruitsoorten ooit. Sinds mensenheugenis worden zij verbonden met een zekere sensualiteit. En dat begint niet bij de vrucht. Zelfs de witroze bloemen in de lente zijn een lust voor het oog en stralen een fijne, zoete geur uit. Van ca. juni tot juli rijpen de licht- tot donkerrode vruchtlichamen hieraan. Van onze fruittelers krijgen we alleen zorgvuldig geselecteerde zoete en zure kersen uit de beste zonneschijn.

VERS VERWERKT

Omdat ze snel hun frisheid verliezen in vergelijking met andere fruitsoorten, verwerken we ze onmiddellijk in de fruitboerderij in het Leiblachdal. Ontpit, ontveld en gepureerd ontstaat in het voorzichtige distilleerproces uiteindelijk de fruitintense kersendestillaat, dat enkele jaren rijpt in poreus aardewerk.

DE KERSENSCHNAPS UIT HET HOUTEN VAT

HEERLIJKE SCHNAPSSPECIALITEITT

Omdat hieruit uiteindelijk onze bijzondere schnapsspecialiteit ontstaat, volgt hierop de opslag in het houten vat van Prinz. Meerdere maanden heeft het kersdistillaat de tijd, te rijpen en zich te ontplooien. Vervolgens verfijnen we het met gedroogd fruit, waardoor het de aangename zoetheid van het fruit verkrijgt.

De fijne tonen van het houten vat vullen perfect aan bij de eigen smaak van het fruit. In de neus domineert een beminnelijke, aangename zoete geur. Op het gehemelte ontvouwt zich de volle, typische smaak van rijpe kersen die lang aanhoudt. In de afdronk wordt de drank gekenmerkt door de onvergelijkbare mildheid, zoals al onze in het vat opgeslagen specialiteiten. Dat maakt de Oude Kersen Schnaps tot een eerste klasse schnaps genot.

Probeer bij gelegenheid ook de Oude Abrikozen Schnaps uit het houten vat – gewoon onweerstaanbaar. 

ONZE AANBEVELING VOOR HET DRINKEN

Geniet van de Oude Kersen Schnaps als digestief in een schnaps tulpglas met steel bij een drinktemperatuur tussen 17 tot 21 °C.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen