Kaasfondue

KAASFONDUE

Ingrediënten voor 4 personen:
600 à 800g geraspte kaasmix voor kaasfondue*
30g maiszetmeel
20cl volle room
300cl witte wijn
1 teentje knoflook
Zout, peper en muskaatnoot

*in de Alperij vind je de perfecte pittige kaasmix voor een geslaagde kaasfondue. Deze kan naar wens ook op maat samengesteld worden.

Bereiding:
De fonduepan insmeren met de knoflook (of pers je teentje knoflook en voeg toe aan je bereiding)
De geraspte kaas met de witte wijn op een matig vuur verwarmen, steeds blijven roeren tot een gladde crème.
Het zetmeel in de room oplossen en onder constant roeren aan de kaascrème toevoegen.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Kaasfondue wordt vooral gegeten met blokjes brood, maar kan ook met plakjes alpencharcuterie of beetgare groenten zoals wortelen, bloemkool, broccoli, zure uitjes, augurken etc. Ook lekker: zet wat extra kruiden op tafel (paprika, peper, kippenkruiden, basilicum, ...) om je kaasbroodjes in te dippen!

TIP: bestel een vleesschotel voor bij je kaasfondue!