Alte Haus-Zwetschke Schnaps

€29,90 €20,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: contacteer ons voor de levertijd

Oude Pruimen schnaps - 0,5 liter en 0,2 liter - 41%

 

VEELZIJDIGE STEENFRUIT SOORTEN

  • Milde, fijn-pittige pruimenschnaps uit het houten vat
  • Met het distillaat van rijpe pruimen uit de regio
  • Dubbel gebrand en in houten vat gerijpt
  • Uitgesproken geur en smaak

ZOETE AROMATISCHE PRUIMENSOORT

De huispruim is met zijn stevige vruchtvlees en zijn fijne zoet-zure tonen niet alleen uitstekend geschikt voor verse consumptie of om te bakken. Met veel liefde en zorgvuldigheid ontstaat hieruit een distillaat dat onze Oude Pruimen Schnaps de uitstekende smaak geeft.

GEOOGST IN DE REGIO

De huispruim is een oude ondersoort van de pruim en behoort daarom tot de steenvrucht. De soorten huispruim is in onze breedtegraden erg geliefd. Zij heeft een speciale fruituitdrukking met sappige, licht compote aroma's. Het geelachtige vruchtvlees bevat een hoog suikergehalte, waardoor het zeer geschikt is om te branden. Tussen eind augustus en september rijpen de blauwe tot zwartpaarse vruchten in de tuinen van onze fruitboeren. Na de aanlevering op onze fruitboerderij wordt het fruit direct verwerkt. Het verwijderen van de pitten is hierbij zeer belangrijk, omdat zij het aroma van de schnaps nadelig zouden beïnvloeden. Tweemaal gebrand, bewaren we de fruitige pruimen distillaat voor lange tijd in aardewerk vaten, voordat hij enkele maanden in het houten vat komt.

DE PRUIMENSCHNAPS UIT HET HOUTEN VAT

UITGESPROKEN EN FIJN-PITTIG

Daar vindt de schnaps als het ware de perfecte smaak, omdat de complexe aroma's van de huispruim prachtig aanvullen met de smaaktonen van het hout. Ten slotte verfijnen wij de schnaps met natuurlijke fruitextracten, alvorens hij in de klassieke beugelfles rijp voor consumptie is.

Een uitgesproken, bloemige geur, met een subtiele marsepeinen toon die de neus domineert. Op het gehemelte ontplooien zich fijne fruitige, licht kruidige aroma's en de aangename zoetheid van de Oude Pruimen Schnaps. Een mildere fruitschnaps van extra klasse!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen