Kaasballetjes

KAASBALLETJES

 

Ingrediënten:
250g geraspte kaasmix
150g oud brood
250cl melk                                                  
4 aardappelen
150g ham                                                    
1 grote prei
2el meel                                                     
2 eieren
peper en zout                                             
boter
paneermeel                                              

 

Bereiding:

Aardappelen schillen en gaar koken.

Snij het oude brood in kleine blokjes, verwarm de melk en giet deze over het brood en laat aanzwellen.

De ham en de prei in smalle reepjes snijden en kort stoven in een beetje boter.

Ondertussen de gekookte aardappelen raspen en het melkmengsel toevoegen. Ook de kaas, de ham, prei en het meel toevoegen en alles goed mengen. De massa kruiden met peper en zout.

Vervolgens van het deeg balletjes rollen, door het paneermeel rollen en in een hete pan met (geklaarde) boter bakken tot ze goudbruin zijn.

 

TIP: Deze balletjes kan je in alle formaten maken en zijn heerlijk warm, maar ook koud als tussendoortje lekker!